Spanje

Spanje is één van ’s werelds meest geliefde bestemmingen, met een lange en rijke geschiedenis, prachtige monumenten, adembenemende schoonheid, schitterende koninklijke paleizen, en een levendige cultuur. Van de dynamische hoofdstad Madrid tot de verbluffende kunst en architectuur van València, van de gezellige levendigheid van Barcelona tot de idyllische kust- en bergdorpen, Spanje biedt het hele jaar door grenzeloze charme, schoonheid en avontuur.

Met spectaculaire regionale specialiteiten zoals de paella van Valencia of de escalivada van Catalonia is dineren een feest voor de zintuigen. Combineer lekkere tapas met dansen voor een onvergetelijke ervaring. Winkelen kun je hier in overvloed, van kleurrijke lokale markten tot gezellige winkelstraatjes met plaatselijke producten tot luxe mondaine boetieks.

Bezoek de Sagrada Familia-Cathedral en het wereldberoemde Park Güell in Barcelona – twee van Gaudi’s meest iconische architectonische kunstwerken. Wil je eens echt de smaak van de Spaanse cultuur meemaken ga dan eens naar een spetterende flamencoshow, bezoek een wedstrijd van twee van ’s werelds grootste sportteams, Real Madrid en FC Barcelona of beleef de grootsheid van de fiesta de Moro’s y Christiano’s in het historisch centrum van Alcoy.

Ontdek en beleef het allemaal, van architectonische historische meesterwerken zoals de kathedraal van Santiago de Compostela tot het majestueuze Alhambra en de Grote Moskee van Cordoba. Duik in de azuurblauwe wateren van de Middellandse Zee aan de Costa Blanca, Ibiza, en Palma de Mallorca. Ontdek het middeleeuwse el Castello de Guadalest met zijn turquoise blauwe meer en bekijk en ervaar het flamencodansen in Sevilla, na een dag Rioja en cava te hebben geproefd. Waar u ook voor kiest of wat u ook gaat doen, u zult betoverd worden door de magie en het wonder van Spanje.